Italok

  Turmixok
  Szörpök
  Tea
  Koktélok
  Italkészítési Segédlet
  Alkohol tartalmú koktélok


Alkohol Tartalmú Koktélok

Absinth Cocktail:

Hozzávalók:
3 cl Pernod, 3 cl víz, 1 öntet angostura, 1 öntet cukorszirup, koktélcseresznye, citromspirál

Shakerben erősen összerázzuk, majd koktélos pohárba szűrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.


After Eight:

Hozzávalók:
2 cl Kahlua, 2 cl Bailey’s Irish Cream, 2 cl Créme de Menthe (fehér)

Koktélos pohárba 2-3 jégkockát teszünk, rátöltjük a hozzávalókat, s megkeverjük.


Amaretto Sour:

Hozzávalók:
4 cl Amaretto, 3 cl citromlé, 2 cl narancslé, narancsszelet, koktélcseresznye

Shakerben összerázzuk, koktélos pohárba, jégre szűrjük, cseresznyével és narancsszelettel díszítjük.


American Flag:

Hozzávalók:
2 cl grenadine, 2 cl kakaólikőr (fehér), 2 cl Blue Curaçao.

A hozzávalókat a felsorolás szerinti sorrendben egy koktélos pohárba rétegezzük.


Americana:

Hozzávalók:
1 cl bourbon whiskey, 1 öntet cukorszirup, 2 öntet angostura pezsgő, 1 szelet őszibarack

A hozzávalókat keverőpohárban jéggel elkeverjük, pezsgőspohárba szűrjük, majd felöntjük pezsgővel, és az őszibarackkal díszítjük.


Appel Jack Daisy:

Hozzávalók:
5 cl Calvados, 3 cl citromlé, 1/2 kávéskanálnyi porcukor, 1 öntet grenadine, citromhéjspirál, narancshéjspirál, szódavíz.

Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy pezsgőspohárba jégkockát teszünk, s a keveréket arra szűrjük. Végül szódával felöntjük, s a héjspirálokkal díszítjük. Szívószállal kínáljuk.





Vissza