HájastésztákAz oldalon 15 recept található. |
Hájastészta (Sajttaltöltött)
Hozzávalók:
Hájastészta
Sajt
Elkészítése:
A hájas tésztát kinyújtjuk,
közepes korongokat szaggatunk.
Minden másodiknak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk ki.
A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt
formát.
Reszelt sajttal megtöltjük, majd tepsibe téve forró sütőben
kisütjük
Hájastészta (Édes)
Hozzávalók:
Hájastészta
Lekvár
Elkészítése:
A hájas tésztát kinyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk.
Minden második nak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk
ki.
A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt
formát.
Lekvárral vagy diós töltelékkel töltjük, majd tepsibe téve
forró sütőben kisütjük.
Porcukorral megszórjuk.
Hájastészta (Krémes)
Hozzávalók:
Hájastészta
2 vanilliás pudingpor
8 dl tej
20 dg kristálycukor
3 tojás
porcukor
Elkészítése:
A hájas tésztából két vékony lapot sütünk.
A tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, kevés tejet adunk
hozzá és a pudingport.
A többi tejet feltesszük főni és a pudingos masszával sűrűre
főzzük.
Tűzről levéve de, még forrón hozzáadjuk a tojásfehérje
kemény habját.
Rákenjük az egyik lapra a másik lapot négyzetekre vágjuk és
ráhelyezzük a krémre, megszórjuk porcukorral.
Hájastészta (Pogácsa)
Hozzávalók:
Hájastészta
Sajt
Elkészítése:
Az előzőekben említett recepteknél fennmaradó kis korongok
tetejét megszórjuk reszelt sajttal,
majt tepsibe téve forró sütőben kisütjük
Hájastészta (Stangli / sajtosrúd)
Hozzávalók:
Hájastészta
Sajt
Liszt
Tojás
Elkészítése:
Lisztezett táblán kinyújtjuk a tésztát, hosszúkás rudakat
vágunk, tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással.
A reszeltsajtot kevés liszttel, pirospaprikával megkeverjük, rárakjuk
a megkent tésztára. Meleg sütőbe kisütjük.
Hájastészta (Szerelmeslevél)
Hozzávalók:
Hájastészta
Gyümölcsíz
Porcukor
Elkészítése:
A lisztezett táblán kinyújtott tésztát nényzetekre vágjuk,
közepébe gyümölcsízt helyezünk, háromszögre hajtjuk.
Tepsibe rakva közepesen meleg sütőben megsütjük. Kihülés
után megszórjuk porcukorral.