Tészták

  Metélt Tészták
  Kelt Tészták
  Kenyér Sütés


Kenyér Sütés


Élesztőmentes kenyér

Hozzávalók:
kb. 80 dkg kenyérhez
25 dkg Élesztomentes sütokeveréket
2,5 dl meleg vízzel (40 C) jól összekeverünk, és kb. 2 órát meleg helyen vagy a gép üstjében kelni hagyjuk.
Hozzámérünk 25 dkg Élesztomentes sütokeveréket
1 dl meleg vizet
1,2 dkg sót

Normál programon a szokásos módon kenyeret sütünk.



Szolokivonatos kenyér

Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
25 dkg Szolokivonatos sütokeverék
1,25 dkg kenyérliszt (BL 80)
1,25 dkg világos rozsliszt (RL 90)
3,2 dl langyos víz
1,2 dkg friss éleszto

Fehérkenyér vagy alap programon (kb. 3,5 órás) süssük.



Royal kalács

Hozzávalók:
75 dkg kalácshoz
35 dkg finomliszt (BL 55)
10 dkg Royal kalács sütokeverék
1,4dl langyos tej
1 db tojás (kb. 60 g)
1,2 dkg friss éleszto
1 dkg olvasztott vaj

Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, kakaóport, fahéjat, kandírozott gyümölcshéjat stb.
Kalács programon vagy normál programon (kb. 2,5 órás) süssük.



Repcemagos kenyér

Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
25 dkg Repcemagos sütokeverék
14 dkg kenyérliszt (BL 80)
11 dkg vil. rozsliszt (RL 90)
3,2 dl langyos víz
1 dkg friss éleszto
1 dkg Búzakovász

Fehérkenyér programon (kb. 3,5 órás) süssük.



Aloe vera kivonatos kenyér

Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
35 dkg kenyérliszt (BL80)
15 dkg Aloe vera kivonatos sütokeverék
2,7 dl langyos víz
1,7 dkg friss éleszto

Normál programon (kb.2,5órás) süssük.



Házi krumplis kenyér

Hozzávalók:
7,5 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix sütokeverék
2,5 dkg Kenyérvarázs Falusi fehérkenyér sütokeverék
42 dkg finomliszt (BL-55)
2,2 dl víz
1,5 dkg friss éleszto
0,6 dl kefír
1 evokanál oliva olaj

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette alap

Francia baguette készítése:

A francia baguette alapkeverékkel készíthetünk szokványos kockakenyeret, melyet normál vagy fehér kenyérhez való programon célszeru sütni.Az idejük géptípusonként kissé eltéro lehet,de legalább 2,5 - 3 órásak. Aki nem sajnálja az idot, készítheti a recepteket a valódi baguette formának megfeleloen rúdban is. Ehhez a gépben összekészített alapanyagokat a Tészta ( dagasztás,kelesztés) programon állítjuk elo. A megkelt tésztát attól függoen, hogy rövidebb vagy hosszabb rudakat akarunk, több cipócskába osztjuk, 4 -5 cm átméroju rudakat formálunk belolük. Lisztezett sütolapra vagy sütopapírra tesszük és langyos helyen kicsit kelesztjük (kb. fél órát). A sütot elomelegítjük 210 fokra és egy kisebb edényben vizet teszünk az aljára. A hofokot néhány perc sütés után visszavesszük 180-190 fokra. Tipp: A régi vajas kiflikhez hasonló ízu, tartalmas kifliket, zsemléket is készíthetünk az alábbi receptekbol. Kiflihez sodorjuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra,vágjunk belole egyenlo szárú háromszögeket és sodorjuk fel a csúcs felé haladva. Kenjük meg sós vízzel, hogy fénye legyen. Megszórhatjuk magokkal, köménnyel, sajttal. Ugyanúgy sütjük, mint a rúd baguettet.



Francia baguette hagyományos

Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
45 dkg kenyérliszt ( BL 80 )
1 dkg éleszto
2,6 dl víz

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette fuszeres

Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix alapkeverék
30 dkg kenyérliszt ( BL 80, ha nincs: finomliszt BL 55 )
2,8 dl víz
2 ek oliva olaj
1 kk orölt bos
1 kk só
1 kk orölt pirosparika
1 dkg éleszto

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette krumplis

Hozzávalók:
10 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55 )
2,7 dl víz
1 dkg éleszto
1 ek oliva olaj

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette rozsos

Hozzávalók:
10 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55)
2,6 dl víz
1 dkg éleszto
2 ek oliva olaj

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette kukoricás

Hozzávalók:
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55 )
1 ek tejfol
2 dkg vaj
2,6 dl víz
1 dkg éleszto

Normál ( alap ) programon süssük.



Francia baguette félbarna

Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg kukoricaliszt
35 dkg finomliszt (BL 55)
2,7 dl víz
1 dkg éleszto
2 ek. olaj

Normál ( alap ) programon süssük.




Vissza