Kenyér Sütés
Élesztőmentes kenyér
Hozzávalók:
kb. 80 dkg kenyérhez
25 dkg Élesztomentes sütokeveréket
2,5 dl meleg vízzel (40 C) jól összekeverünk, és kb. 2 órát meleg helyen vagy a gép üstjében kelni hagyjuk.
Hozzámérünk 25 dkg Élesztomentes sütokeveréket
1 dl meleg vizet
1,2 dkg sót
Normál programon a szokásos módon kenyeret sütünk.
Szolokivonatos kenyér
Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
25 dkg Szolokivonatos sütokeverék
1,25 dkg kenyérliszt (BL 80)
1,25 dkg világos rozsliszt (RL 90)
3,2 dl langyos víz
1,2 dkg friss éleszto
Fehérkenyér vagy alap programon (kb. 3,5 órás) süssük.
Royal kalács
Hozzávalók:
75 dkg kalácshoz
35 dkg finomliszt (BL 55)
10 dkg Royal kalács sütokeverék
1,4dl langyos tej
1 db tojás (kb. 60 g)
1,2 dkg friss éleszto
1 dkg olvasztott vaj
Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, kakaóport, fahéjat, kandírozott gyümölcshéjat stb.
Kalács programon vagy normál programon (kb. 2,5 órás) süssük.
Repcemagos kenyér
Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
25 dkg Repcemagos sütokeverék
14 dkg kenyérliszt (BL 80)
11 dkg vil. rozsliszt (RL 90)
3,2 dl langyos víz
1 dkg friss éleszto
1 dkg Búzakovász
Fehérkenyér programon (kb. 3,5 órás) süssük.
Aloe vera kivonatos kenyér
Hozzávalók:
75 dkg-os kenyérhez
35 dkg kenyérliszt (BL80)
15 dkg Aloe vera kivonatos sütokeverék
2,7 dl langyos víz
1,7 dkg friss éleszto
Normál programon (kb.2,5órás) süssük.
Házi krumplis kenyér
Hozzávalók:
7,5 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix sütokeverék
2,5 dkg Kenyérvarázs Falusi fehérkenyér sütokeverék
42 dkg finomliszt (BL-55)
2,2 dl víz
1,5 dkg friss éleszto
0,6 dl kefír
1 evokanál oliva olaj
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette alap
Francia baguette készítése:
A francia baguette alapkeverékkel készíthetünk szokványos kockakenyeret, melyet normál vagy fehér kenyérhez való programon célszeru sütni.Az idejük géptípusonként kissé eltéro lehet,de legalább 2,5 - 3 órásak. Aki nem sajnálja az idot, készítheti a recepteket a valódi baguette formának megfeleloen rúdban is. Ehhez a gépben összekészített alapanyagokat a Tészta ( dagasztás,kelesztés) programon állítjuk elo. A megkelt tésztát attól függoen, hogy rövidebb vagy hosszabb rudakat akarunk, több cipócskába osztjuk, 4 -5 cm átméroju rudakat formálunk belolük. Lisztezett sütolapra vagy sütopapírra tesszük és langyos helyen kicsit kelesztjük (kb. fél órát). A sütot elomelegítjük 210 fokra és egy kisebb edényben vizet teszünk az aljára. A hofokot néhány perc sütés után visszavesszük 180-190 fokra. Tipp: A régi vajas kiflikhez hasonló ízu, tartalmas kifliket, zsemléket is készíthetünk az alábbi receptekbol. Kiflihez sodorjuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra,vágjunk belole egyenlo szárú háromszögeket és sodorjuk fel a csúcs felé haladva. Kenjük meg sós vízzel, hogy fénye legyen. Megszórhatjuk magokkal, köménnyel, sajttal. Ugyanúgy sütjük, mint a rúd baguettet.
Francia baguette hagyományos
Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
45 dkg kenyérliszt ( BL 80 )
1 dkg éleszto
2,6 dl víz
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette fuszeres
Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix alapkeverék
30 dkg kenyérliszt ( BL 80, ha nincs: finomliszt BL 55 )
2,8 dl víz
2 ek oliva olaj
1 kk orölt bos
1 kk só
1 kk orölt pirosparika
1 dkg éleszto
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette krumplis
Hozzávalók:
10 dkg Kenyérvarázs Italo-Mix alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55 )
2,7 dl víz
1 dkg éleszto
1 ek oliva olaj
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette rozsos
Hozzávalók:
10 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55)
2,6 dl víz
1 dkg éleszto
2 ek oliva olaj
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette kukoricás
Hozzávalók:
10 dkg kukoricaliszt
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
35 dkg finomliszt ( BL 55 )
1 ek tejfol
2 dkg vaj
2,6 dl víz
1 dkg éleszto
Normál ( alap ) programon süssük.
Francia baguette félbarna
Hozzávalók:
5 dkg Kenyérvarázs francia baguette alapkeverék
5 dkg Kenyérvarázs rozskeverék
5 dkg kukoricaliszt
35 dkg finomliszt (BL 55)
2,7 dl víz
1 dkg éleszto
2 ek. olaj
Normál ( alap ) programon süssük.
Vissza
|